Bellen: ma t/m vr 8.30 tot 12.00 uur

Sporten vóór en na de bevalling

Zwangerfit® en Mamafit®

Fit vóór en na de bevalling

Naast fysiotherapie bieden wij ook voor tijdens de zwangerschap verschillende cursussen aan: Zwangerfit® en Floor®. Hier kan iedereen aan meedoen, dus ook wanneer u niet bij ons onder behandeling bent.
En voor na de bevalling is er de MamaFit® cursus.

Zwangerfit® en Floor®

Vóór de bevalling

In de cursus word je fysiek en mentaal klaargestoomd voor de bevalling en de eerste periode daarna. Wekelijks wordt de algehele conditie, stabiliteit, coördinatie en spierkracht getraind waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling.

Hiernaast is er ook aandacht voor specifieke oefeningen ter voorbereiding op de bevalling. Denk hierbij aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen, bekkenbodem oefeningen, bevalhoudingen en perstechnieken. Er wordt naast de trainingen  in een aantal sessies ook theorie besproken (waarvan één partnerles) en is er ruim de tijd om vragen te stellen.

De lessen worden gegeven in kleine persoonlijke setting in onze praktijk aan de Elzenweg waarbij we gebruik maken van een aantal cardiotoestellen en andere materialen.
Deelnemen kan al vanaf 12 weken zwangerschap. Er is geen vast startmoment en geen wachtlijst. Na aanmelding nemen we contact met je op en bespreken we wanneer je wilt en kunt starten.

Afhankelijk van de verzekeraar en de aanvullende verzekering is er een vergoeding mogelijk van de ZwangerFit® en Floor® cursus. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

De trainingen vinden plaats op

  • Woensdagavond van 18.30 - 19.30 uur (docent: Robin)
  • Donderdagavond van 19.00 – 20.00 uur (docent: Anne)

Tarieven Zwangerfit® en Floor® 
Strippenkaart 10 lessen: €180
Strippenkaart 15 lessen: € 252

Tevens organiseren we regelmatig een bevallingsvoorbereiding. Tijdens deze avond worden jij en je partner theoretisch en praktisch voorbereid op de bevalling. Hier kun je ook aan meedoen als je niet bij ons traint.

Kosten partnerles: € 45

Mamafit®

Na de bevalling

Deze cursus is erop gericht om na de zwangerschap op een verantwoorde manier weer te gaan bewegen en de conditie weer op te bouwen.

Het is niet alleen de zwangerschap waardoor je een terugval in kracht en conditie hebt gekregen, maar je komt ook in een periode van ruim 2 jaar waarbij je lichaam en met name je bekkenbodem zwaar belast wordt door het vele tillen. Slechte of geen training geeft op de langere duur klachten.

Gedurende een aantal weken wordt er een uur per week flink gewerkt om je weer ‘topfit’ te maken na de bevalling. Alle spiergroepen komen aan bod en per week merk je de vooruitgang die je boekt.

De les bestaat uit een warming-up, dan de work-out en een cooling-down. Elke week worden de oefeningen wat zwaarder en er wordt regelmatig gevarieerd in houding en met materiaal. De bekkenbodemspieren worden zowel apart getraind als in combinatie met andere oefeningen.

Daarnaast wordt er rekening gehouden met eventuele klachten die de deelneemsters kunnen hebben na de bevalling en wordt het programma individueel aangepast. De training is voor iedereen geschikt en mag vanaf zes weken tot een jaar na de bevalling gestart worden. Er is op donderdag geen vast startmoment. Na aanmelding nemen we contact met je op en bespreken we wanneer je wilt en kunt starten. 

Afhankelijk van de verzekeraar en de aanvullende verzekering is er een vergoeding mogelijk van de MamaFit® cursus. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

fitness ruimte met toestellen

De trainingen vinden plaats op

  • donderdagavond van 19.00 - 20.00 uur &
    20.00 – 21.00 uur (Anne)

Bij voldoende aanmeldingen start Marianne een groep op maandagavond. Deze cursus bestaat uit 7 aaneengesloten lessen in een vaste groep en heeft dus wel een vast start- en eindmoment.

Tarieven Mamafit® 

Strippenkaart 10 lessen: €180
Strippenkaart 15 lessen: €252

Cursus Marianne €126

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Fijne en leuke medewerkers.

Touria

Het begeleid sporten met ruimte voor maatwerk heeft mij erg geholpen om fit mijn tweede zwangerschap door te komen na bekkenklachten na mijn eerste zwangerschap. Groot voordeel vind ik dat bij toename van een klacht er ruimte is om snel te schakelen om verergering te voorkomen.

Wendy

Anne is mijn redder geweest tijdens mijn zwangerschap en erna, een enorme hulp bij mijn bekkenklachten. En een fijn mens die je op je gemak stelt.

Roos

Een zeer professionele praktijk met échte aandacht, betrokkenheid en inlevingsvermogen van de fysiotherapeuten. Dit samen met verschillende specialisaties zorgt ervoor dat je de beste behandeling krijgt.

Angela

Ik voel me goed op mijn gemak tijdens de bekkenfysiotherapie en vind het daarnaast fijn dat ik met al mijn vragen terecht kan bij Anne.

Brenda

Tijdens mijn zwangerschap ben ik erg goed geholpen aan mijn klachten. De therapeuten zijn zeer vakkundig en ik ben erg tevreden.

Yvonne

Super fijn om aangepast en onder professionele leiding tijdens de zwangerschap te sporten. Het is ook nog gezellig!

Yvonne

MamaFit is voor mij een fijne stok achter de deur om het sporten weer op te pakken na mijn zwangerschap. Geschikte oefeningen, elke week weer wat anders met ook aandacht voor de bekkenbodem. Hartstikke fijn en ook hartstikke gezellig!

Malou

Fysiotherapie plus.  Meerdere zorgprofessionals onder een dak. Volg ons op social media voor gezondheidstips.

Komt u voor het eerst bij ons?

Meld u dan aan met de knop hieronder of de aanmeldknop boven in het menu en vul uw gegevens in, dan kost dat geen tijd meer bij de intake. We kunnen u op die manier sneller helpen.

Contact

Elzenweg 33D
5144 MB  Waalwijk

0416 34 73 53
info@zorgpraktijkflore.nl
zorgpraktijkflore.nl