Bellen: ma t/m vr 8.30 tot 12.00 uur

Bekkenfysiotherapie na de bevalling. Behandeling door Anne

Zwangerschap en fysiotherapie

Behandeling van klachten tijdens zwangerschap

Meestal verloopt een zwangerschap zonder noemenswaardige klachten. Helaas is dit bij een aantal vrouwen niet het geval. 

Met deze klachten kunt u bij ons terecht. Het behandelen van zwangeren is ons specialisme. Vaak is het mogelijk de klachten te verminderen of zelfs te verhelpen.

Tijdens de zwangerschap vinden er in het lichaam allerlei veranderingen plaats die het mogelijk maken om een kindje te laten groeien in de baarmoeder. Het zwaartepunt  verandert en daarmee de lichaamshouding en hormonen zorgen ervoor dat het bindweefsel wat ‘weker’ wordt. De blaas en darmen krijgen naar mate de zwangerschap vordert minder ruimte waardoor de ontlasting kan veranderen.

Meestal verloopt een zwangerschap zonder noemenswaardige klachten. Helaas is dit bij een aantal vrouwen niet het geval. Er kan bekkenpijn optreden. Hieronder valt lage rugpijn, stuitpijn (lees ook: stuitcorrectie NIMOC), pijn in de liezen, schaamstreek, heupen of laag in de buik. Ook pijn in de bekkenbodem (beurs gevoel rond vagina/perineum) valt onder bekkenpijn. Hierdoor kunnen gewone dagelijkse activiteiten ineens vervelend worden om uit te voeren. Denk hierbij aan wandelen, lang staan, omhoog komen na lang zitten, uitvoeren van werk of huishoudelijke taken.

Er kunnen naast pijnklachten ook veranderingen optreden bij plassen (overactieve blaas of urine incontinentie), ontlasten (obstipatie), vrijen (pijn) of een veranderd gevoel in de bekkenbodem (zwaar gevoel, verzakkingsklachten).

Voor al deze problemen kunt u bij de (bekken)fysiotherapeut terecht. Deze klachten horen namelijk niet bij een gewone zwangerschap en kunnen met de juiste aanpak in de meeste gevallen verholpen of verlicht worden.
Voor veel klachten geldt tevens dat een vroege aanpak verergering voorkomt, dus neem ook bij twijfel contact op.

Naast onze bekkenfysiotherapeuten Anne en Marianne is ook Robin vaardig in het behandelen van zwangeren met bekken- en/of stuitpijn.

Ons team Specialisten

Afhankelijk van uw klachten maakt u een afspraak bij de desbetreffende specialist. Overleg bij twijfel met Deborah, de praktijkassistent.

Voor algemene fysiotherapie kunt u terecht bij willekeurig welke fysiotherapeut uit ons team.

Anne Dekker-van Dam

Bekkenfysiotherapeut MSc

Anne is geregistreerd bekkenfysiotherapeut MSc en praktijkeigenaar van Zorgpraktijk Flore.

Daarnaast voert ze ook algemene fysiotherapiebehandelingen uit en is ze ZwangerFit® en MamaFit® docent.

Marianne Bleijenberg

Bekkenfysiotherapeut MSc

Marianne Bleijenberg  is werkzaam als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Ze werkt nog twee dagen per week in de praktijk en is MamaFit® docent.

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Anne is mijn redder geweest tijdens mijn zwangerschap en erna, een enorme hulp bij mijn bekkenklachten. En een fijn mens die je op je gemak stelt.

Roos

Tijdens mijn zwangerschap ben ik erg goed geholpen aan mijn klachten. De therapeuten zijn zeer vakkundig en ik ben erg tevreden.

Yvonne

Terugbelverzoek

Wij zijn maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 12.00 uur.
Laat uw naam en telefoonnummer hier achter als u buiten deze tijden contact op wilt nemen en wij bellen u terug. U wordt altijd teruggebeld in de ochtend.

Fysiotherapie plus.  Meerdere zorgprofessionals onder een dak. Volg ons op social media voor gezondheidstips.

Komt u voor het eerst bij ons?

Meld u dan aan met de knop hieronder of de aanmeldknop boven in het menu en vul uw gegevens in, dan kost dat geen tijd meer bij de intake. We kunnen u op die manier sneller helpen.

Contact

Elzenweg 33D
5144 MB  Waalwijk

0416 34 73 53
info@zorgpraktijkflore.nl
zorgpraktijkflore.nl