VOEDINGSADVIES

Het lichaam moet in goede gezondheid verkeren om te kunnen herstellen. Wanneer een herstel vertraagd verloopt of niet zoals het zou moeten, kan het zijn dat de basis niet sterk genoeg is. Ook wanneer de ene aandoening in de andere lijkt over te gaan of er sprake is van een chronische aandoening kan het goed zijn om deze basis te versterken.

 

Onze praktijk werkt vanuit de orthomoleculaire geneeskunde. Deze gaat er vanuit dat het lichaam optimaal functioneert wanneer het in voldoende mate de beschikking heeft over alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Denk hierbij aan koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten vitaminen, mineralen, spoorelementen enz. Wanneer deze stoffen onvoldoende in het lichaam aanwezig zijn, kunnen er klachten ontstaan. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan ontstaan door een te veel gebruik van niet gezonde voeding of omdat gezonde voeding tegenwoordig bijvoorbeeld minder vitaminen en mineralen bevat. Maar een tekort kan ook voorkomen door een (tijdelijk) verhoogde behoefte van het lichaam aan bepaalde stoffen. Een orthomoleculair advies bestaat uit een voedingsadvies en indien nodig een aanvullend advies voor supplementen om eventuele tekorten aan bepaalde stoffen in het lichaam weer aan te vullen. Middels deze vorm van therapie wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Naast therapeutisch kan orthomoleculaire therapie ook preventief worden ingezet om bijvoorbeeld uw gezondheid te behouden, uw energieniveau te verbeteren of om kans op ziekte te voorkomen.

De therapie staat hierbij nooit op zichzelf maar is een aanvulling op reguliere behandelingen. Wij streven dan ook altijd een goed contact met uw huisarts/specialist na vooroverleg of om eventuele interacties met medicijnen of een behandeling te voorkomen. Op deze manier wordt een zo goed mogelijk effect bereikt.

 

Indicaties (onder andere)

Huidproblemen, darmklachten (opgeblazen gevoel, pijn), weinig energie, allergieën, (vertraagd) herstel na een operatie, intoleranties, reuma, fibromyalgie, Diabetes Mellitus type 1 of 2, MS, terugkerende ontstekingen, sportblessure, overgangsklachten, menstruatieklachten, burn-out, depressie, obesitas.

 

Orthomoleculaire therapie valt onder de alternatieve geneeswijzen van uw aanvullende verzekering. Sinds 2019 en wordt daarom meestal vergoed.

 

Voor een afspraak kunt u contact opnemen via het formulier. Onze diëtiste neemt dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig van een arts.