Bellen: ma t/m vr 8.30 tot 12.00 uur

Fysiotherapie voor kinderen

Wat doet de kinder-manueeltherapeut?

In onze praktijk kunnen niet alleen volwassenen maar ook kinderen, vanaf de geboorte, terecht. We bieden verschillende behandeltechnieken die effectief zijn bij een verscheidenheid aan klachten, zoals voorkeurshouding en overstrekking.

NIEUWE SPECIALISATIE, BESCHIKBAAR SINDS APRIL 2023

Wat is kinder-manueeltherapie? 
Een hooggespecialiseerde vorm van manuele therapie (passend binnen het beroepscompetentieprofiel van de NVMT) kan worden toegepast op zuigelingen die een blijvende beperking hebben in het functioneren van hun nekje.

Dit wordt ook wel een hoog cervicale functiestoornis genoemd (HCFS). 

De twee meest opvallende symptomen hierbij zijn een voorkeursrotatie van nek en hoofd en/of overstrekking van de nek die beiden (bijna) niet doorbreekbaar zijn. Door het aanhoudende karakter van de dwangstand in de nek kan een afplatting van de schedel ontstaan, de zogenoemde Deformatieve Plagiocephalie. Ook gaat de zuigeling over het algemeen met zijn hele lichaam strekken korte tijd na de geboorte. In het verleden werd de schedelafplatting mogelijk nog met helmtherapie behandeld maar daar is men op teruggekomen na voortschrijdend inzicht en onderzoek.

Symptomen
De volgende symptomen kunnen wijzen op een functiestoornis in de nek bij zuigelingen. De symptomen kunnen zich in wisselende samenstelling presenteren.

  • een duidelijke voorkeurshouding van het hoofdje,
  • voortdurende onrust,
  • een afwijkende stand van het hoofd,
  • het kind overstrekt veel,
  • het kind huilt veel en slaapt slecht,
  • reflux,
  • een afplatting van de (achterzijde) van de schedel en
  • het hele ruggetje is dikwijls scheef (scoliose).

Bij het vermoeden van aanwezigheid van een functiestoornis van de nek, onderzoeken wij uw baby altijd op zeer korte termijn. Indien een beperking wordt geconstateerd, kunnen wij uw kindje desgewenst meteen behandelen. Na de behandeling zal de kinder-manueeltherapeut indien nodig adviseren ook een kinderfysiotherapeut in te schakelen.
Indien we geen door de kinder-manueeltherapeut behandelbare stoornissen vinden, dan volstaat een advies of volgt doorverwijzing naar kinderfysiotherapeut of huisarts.

Vergoeding
De behandelingen van uw baby worden vergoed uit de basisverzekering. Wilt u weten of wij ook een contract hebben met uw zorgverzekeraar? Kijk dan even op onze site bij praktijktarieven.

Roel is onze kinder-manueeltherapeut. Hij heeft deze specialisatie eind maart 2023 afgerond.

Ons team Specialisten

Afhankelijk van uw klachten maakt u een afspraak bij de desbetreffende specialist. Overleg bij twijfel met Deborah, de praktijkassistent.

Voor algemene fysiotherapie kunt u terecht bij willekeurig welke fysiotherapeut uit ons team.

Robin van Lieshout

Crafta® kaaktherapeut

Robin is algemeen fysiotherapeut, kaakfysiotherapeut (Crafta®) en praktijkeigenaar van Zorgpraktijk Flore.

Daarnaast is hij ook FLoor® docent.

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Terugbelverzoek

Wij zijn maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 12.00 uur.
Laat uw naam en telefoonnummer hier achter als u buiten deze tijden contact op wilt nemen en wij bellen u terug. U wordt altijd teruggebeld in de ochtend.

Fysiotherapie plus.  Meerdere zorgprofessionals onder een dak. Volg ons op social media voor gezondheidstips.

Komt u voor het eerst bij ons?

Meld u dan aan met de knop hieronder of de aanmeldknop boven in het menu en vul uw gegevens in, dan kost dat geen tijd meer bij de intake. We kunnen u op die manier sneller helpen.

Contact

Elzenweg 33D
5144 MB  Waalwijk

0416 34 73 53
info@zorgpraktijkflore.nl
zorgpraktijkflore.nl